Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π-ι

Ο δράστης του νέου αιματηρού περιστατικού στην Ιερουσαλήμ με θύματα έναν 45χρονο πατέρα και τον 22χρονο γιο του το πρωί του Σαββάτου αποδείχθηκε ότι ήταν ένας 13χρονος έφηβος, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εντόπισαν έναν πατέρα και τον γιο του, θύματα των πυροβολισμών στην Ιερουσαλήμ, να βρίσκονται σε μέτρια κατάσταση. Μεγάλη αστυνομική δύναμη έφτασε στον τόπο του συμβάντος... Η εξακρίβωση της ταυτότητας του εξουδετερωμένου και τραυματισμένου τρομοκράτη έδειξε ότι ήταν ένας 13χρονος κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ένα πιστόλι, με το οποίο έγινε η επίθεση, κατασχέθηκε επί τόπου», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία στο Twitter.

Η αστυνομία του Ισραήλ χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ το Σάββατο ως «υποψία τρομοκρατικής επίθεσης».

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση από ένοπλο Παλαιστίνιο, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

Ο 45χρονος και ο 22χρονος νοσηλεύονται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, με τον επικεφαλής της ομάδας διασωστών να αναφέρει: «Φτάσαμε γρήγορα στο σημείο και είδαμε τα θύματα. Είχαν πλήρως τις αισθήσεις τους και έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς στο άνω μέρος του σώματός τους. Νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Shaare Zedek».