Τηλεόραση Ραδιόφωνο
-[0

Από μια… μονάδα προέκυψαν δύο πανέμορφα κοριτσάκια, μετά από την επιτυχημένη επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Τέξας.

Οι μόλις 4 μηνών Τζέιμι Λιν και Άμι Λιν, κόρες της Αμάντα Αρχινιέγα και του Τζέιμς Φίνλεϊ έγραψαν ιστορία στο ιατρικό κέντρο Cook Children’s Medical Center, όπου πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός τους. Η επέμβαση διήρκεσε 11 ώρες και σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 12 υγειονομικοί, μεταξύ των οποίων τέσσερις παιδιατρικοί χειρούργοι, τρεις αναισθησιολόγοι και δύο πλαστικοί χειρούργοι, ένας για κάθε ένα από τα μωρά, όπως έγραφε η σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η μεγάλη σημασία της επέμβασης

«Διαχωρίζοντας τα μωρά τόσο νωρίς θα περιοριστεί σε καθένα από αυτά το αίσθημα της απώλειας κάτι τόσο βασικού, οπότε ελπίζουμε ότι η μετάβαση θα είναι ευκολότερη», δήλωσε στο People ο διευθυντής της παιδιατρικής χειρουργικής πτέρυγας του Cook Children’s Medical Center, Χοσέ Ιγκλέσιας. «Δεν υπήρχε κανένα πλεονέκτημα στο να παρατείνουμε χρονικά τη διενέργεια της επέμβασης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κατάσταση των δύο παιδιών ήταν εξαρχής ιδιαίτερη. Οι γονείς τους έμαθαν ότι ήταν ενωμένα από νωρίς, από το υπερηχογράφημα των 10 εβδομάδων, με αποτέλεσμα τα νεογέννητα να περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι τα σιαμαία παιδιά είναι μια εξαιρετική περίπτωση, αφού καταγράφονται πέντε έως οχτώ τέτοιες γέννες σε ολόκληρο τον πλανήτη κάθε χρόνο, επισήμανε ο δρ. Ιγκλέσιας.

Οι μελλοντικές προκλήσεις

Όσον αφορά συγκεκριμένα τις λεπτομέρειες της επέμβασης, το αμερικανικό περιοδικό γράφει ότι οι γιατροί χρειάστηκαν πέντε ώρες, από τη στιγμή που μπήκαν στο χειρουργείο, για τη διενέργεια της πρώτης τομής και ο λόγος, σύμφωνα με τη διευθύντρια περιεγχειριτικών υπηρεσιών, Valerie Gibbs, ήταν ότι ήθελαν να γίνουν όλα με απόλυτη ασφάλεια.  Τέλος καλό, όλα καλά για τις δύο αδελφούλες που έχουν ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουν για την πλήρη ανάρρωσή τους.

Πηγή: in.gr