Τηλεόραση Ραδιόφωνο
0i

Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοιο συνεδριάζει για να καθορίσει εάν η πανδημία κορωνοϊού εξακολουθεί να αποτελεί κατάσταση διεθνούς έκτακτης ανάγκης, μετά από τρία δύσκολα χρονιά.

Να σημειωθεί ότι, η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την 14η της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης. Όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, η Επιτροπή θα ενημερώσει τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ εάν η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να συνιστά έκτακτη ανάγκη διεθνούς σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εμφανίστηκε «πολύ ανήσυχος» για τον αυξανόμενο αριθμό των παγκόσμιων θανάτων από τον κορονοϊό, οι οποίοι αυξάνονται από τον Δεκέμβριο, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, 170.000 άνθρωποι πέθαναν λόγω του ιού.

Ενώ οι ανησυχίες του επικεντρώθηκαν σε κάποιες χώρες εκ των οποίων και η Κίνα που προχώρησε στην άρση του κανόνα για μηδενικό κρούσματα και άνοιξε και τα σύνορα της προ μερικών εβδομάδων.

Σημειώνεται πως μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, έχουν καταγραφεί πάνω από 664 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως και περισσότεροι από 6,7 εκατομμύρια θάνατοι.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 3 χρόνια που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την πανδημία του κορωνοιόυ ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υφήλιο.