Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοϊός

Αισθητή μείωση παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει στη Γενεύη έχοντας στην ατζέντα τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού, και το κατά πόσο μετά από τρία δύσκολα χρόνια ήρθε επιτέλους η ώρα για να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, την εβδομάδα 20 με 26 Ιανουαρίου, ανιχνεύτηκαν 1.934 ενεργά περιστατικά στην κοινότητα από 66.943 εργαστηριακές εξετάσεις, με το ποσοστό θετικότητας να μειώνεται στο 2,92%.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις τι γίνεται ανά το παγκόσμιο. Το δικό μας σπίτι η έννοιας μας αυτή την στιγμή έχει πολύ χαμηλά κρούσματα, οι νοσηλείες μειώνονται σημαντικά άρα στο δικό μας σπίτι η κατάσταση είναι πολύ καλή, εξαιρετική αυτή την στιγμή». 

Την ίδια ώρα μείωση καταγράφεται και στους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό. Μειώθηκαν στους 69, εκ των οποίων οι 14είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οκτώ άτομα είναι διασωληνωμένα ενώ άλλοι έξι νοσηλεύονται σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας.

«Πρέπει να θυμόμαστε πως ο ιός μας έχει εκπλήξει περισσότερες από μια φορά. Προτεραιότητα έχει να προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες», η αναφορά του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και το θάνατο εφτά συνανθρώπων μας λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 1.287. Πρόκειται για πέντε άντρες και δύο γυναίκες ηλικίας 63 με 98 ετών.