Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γάτα

Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των Οικολόγων, των Φιλόζωων και του Κόμματος για τα Ζώα για ποινικοποίηση της σίτισης των αδέσποτων γάτων, Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και Αστυνομία. Και τονίζουν πως ζητήθηκε γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα για διαχείριση περιστατικών που αφορούν στην εφαρμογή των προνοιών του περί Προστασίας  των Ζώων Νόμου, ώστε να διευκρινιστεί τι νοείται με τον ορισμό «χώροι σίτισης ζώων».

 Με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης ανέφερε πως «δεν ήρθε κανένας να διώξει τους οποιουσδήποτε ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα. Ούτε η Αστυνομία, ούτε η Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Ο νόμος λέει ότι οι χώροι σίτισης ζώων θα οριστούν από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απαγορεύεται η καταστροφή των χώρων σίτισης των ζώων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διευκρίνιση αφορούσε καταγγελίες, ότι κάποιοι τοποθετούσαν σε διάφορα σημεία δοχεία για τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Με τη Νομική Υπηρεσία να ενημερώνει πως διώκεται ποινικά η καταστροφή μόνο για χώρους που έχουν καθοριστεί από το Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σύμφωνα με τη γνωμάτευση όταν τα αντικείμενα αυτά είναι τοποθετημένα σε μη εξουσιοδοτημένα σημεία σίτισης. Αν οποιοσδήποτε μετακινήσει τα αντικείμενα αυτά είτε τα καταστρέψει δεν διαπράττει οποιοδήποτε αδίκημα, αυτό μόνο αφορά η σχετική γνωμάτευση».

Οικολόγοι και Κόμμα για τα Ζώα καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα να επανεξετάσει τη γνωμάτευση του.