Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου είπε ότι η λειτουργία του Αστυνομικού Υποσταθμού Λήδρας τόνισε και αναπτέρωσε σε σημαντικό βαθμό το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Μιλούσε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, κατά την οποία ο Δήμος Λευκωσίας, τίμησε το προσωπικό του Αστυνομικού Υποσταθμού Λήδρας.

Όπως  αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, απονεμήθηκε Τιμητικό Δίπλωμα στον Αστυνομικό Υποσταθμό και Ειδική Αναμνηστική Πλακέτα σε κάθε έναν από το προσωπικό του, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για την προσφορά τους στη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στην εντός των τειχών πόλη.

Ειδική Αναμνηστική Πλακέτα απονεμήθηκε επίσης, στον σταθμάρχη Ομορφίτας, τιμώντας τη διαχρονική αγαστή συνεργασία που υπάρχει σχεδόν σε καθημερινή βάση με όλους τους τοπικούς αστυνομικούς σταθμούς που βρίσκονται στον Δήμο.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε ότι η συμβολή της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά σημαντική, ώστε οι στόχοι της προσπάθειας και επένδυσης που καταβάλει ο Δήμος εδώ και χρόνια για την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και την προσέλκυση νέων δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων, κατοίκων και κυρίως νέων ανθρώπων, να μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς εμπόδια και κινδύνους. Σημείωσε ότι ψηλά στις προτεραιότητες είναι η ασφάλεια των δημοτών, τονίζοντας ότι: «Η παρουσία των Αστυνομικών και η αδιάκοπη δράση τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε λογής προβληματικής συμπεριφοράς, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου τόνισε πως εκτός από ενδεικτική της διαχρονικής αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί και αναγνώριση του έργου που επιτελείται από την Αστυνομία Κύπρου σε θέματα ασφάλειας, ευνομίας και ευταξίας από ένα σημαντικό φορέα και διαχρονικό εταίρο.

Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνοντας την ηγεσία της Αστυνομίας, έθεσε ως προτεραιότητα τη μείωση τόσο του κοινού όσο και του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και πως για την επίτευξη του στόχου αυτού θεωρήθηκε αναγκαία η λειτουργία του Υποσταθμού Λήδρας στις 11 Ιανουαρίου 2021, με κύριο καθήκον των μελών της Αστυνομίας τη διενέργεια περιπολιών  στις οδούς Λήδρας, Ονασαγόρου, Ρηγαίνης, Τρικούπη και στις πλατείες Ελευθερίας και Σολωμού.  Σημείωσε ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν δικαιώσει απόλυτα την απόφαση για τη λειτουργία του υποσταθμού καθώς το αίσθημα ασφάλειας στις περιοχές αυτές που θεωρούνται εν μέρει ιδιάζουσες ένεκα της ανομοιογένειας του πληθυσμού, έχει τονωθεί και αναπτερωθεί σε σημαντικό βαθμό. 

Καταλήγοντας ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη για τον ζήλο και την αφοσίωση που επιδεικνύουν κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους, καλώντας τους ταυτόχρονα να συνεχίσουν να εργάζονται στοχευμένα και προγραμματισμένα έχοντας ως προμετωπίδα την ασφάλεια των συμπολιτών τους.

 

Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας
Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας
Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας
Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας
Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας
Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας