Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κακοκαιρία Ελλάδα

Στο Καστελόριζο με κατεύθυνση προς την Κύπρο βρίσκεται το σύστημα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων, με χαλαζοπτώσεις, καθώς και με χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη εξακολουθεί να πλήττει την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης, το σύστημα κακοκαιρίας βρίσκεται ήδη καθοδόν προς την Κύπρο, χωρίς ωστόσο να δείξει «τα δόντια της», σε ένταση και έκταση όπως τον ελλαδικό χώρο.

«Σε εμάς θα έχουμε ελαφρές βροχές στη διάρκεια της ημέρας» σχολίασε ο κ. Νικολαϊδης, ενώ ήδη από το πρωί, φαινόμενα βροχόπτωσης επηρεάζουν ελαφρά την ορεινή Λάρνακα και την επαρχία Αμμοχώστου.

Ο καιρός έχει ήδη αλλάξει από το πρωί, ενώ σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, απόψε πρέπει να αναμένονται βροχές ή και καταιγίδα στα βόρεια και τα δυτικά του νησιού. Ενώ κοντά στα μεσάνυκτα θα επηρεαστούν από τα καιρικά φαινόμενα η περιοχή της ορεινής Πάφου και οι κατεχόμενες περιοχές.

Ερωτηθείς για την εικόνα του καιρού το Σαββατοκυρίακο, ο κ. Νικολαϊδης, απάντησε πως το Σάββατο αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, δεν αποκλείονται καταιγίδες και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. «Πολύ ασθενή φαινόμενα το Σαββατοκυρίακο» σχολίασε ενδεικτικά ο Διευθυντής του Τμήματος.

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη η οποία αναμένεται να υποχωρήσει από αύριο.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις με το ενδεχόμενο μεμονωμένης ελαφράς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικά βροχές ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, τα βόρεια και τα ανατολικά μετά το μεσημέρι. Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι την Τρίτη για να κυμανθεί όμως λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.