Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απεργία ΑΤΑ

Σε παραδοχή πως δεν υπάρχουν και οι καλύτεροι οιωνοί για σύντομη επίλυση του ζητήματος της ΑΤΑ προέβη λίγες ώρες μετά την παναπεργία ο Υπουργός Εργασίας. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως έχει πρόθεση να συνεχίσει τις επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους μέχρι και την ημέρα παράδοσης του χαρτοφυλακίου στη νέα κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Κούσιος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για μια «δυσάρεστη εξέλιξη», ενώ αφού διέγνωσε τις εκ διαμέτρου αντίθεσεις εργοδοτών και συντεχνιών των εργαζομένων, τα στενά χρονικά περιθώρια κάτω από τα οποία διεξήχθησαν οι επαφές, δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία για σύντομη επίλυση του ζητήματος.

«Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουμε την εργασιακή ειρήνη» συνέχισε ο Υπουργός Εργασίας, καθώς η Κύπρος δύναται να εισέλθει σε αχαρτογράφητα οικονομικά νερά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας. «Οδηγούμαστε σε αβέβαιη οικονομική κατάσταση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Κούσιος.

Σημείωσε παράλληλα πως με βάση του μηνύματα που λαμβάνει, δεν διαφαίνεται να υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων πριν τις Προεδρικές εκλογές. «Θεωρώ ότι οι διαφορές λύνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» σχολίασε ενδεικτικά.

Ενώ ξεκαθάρισε πως μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο τιμόνι του Υπουργείου θα συνεχίσει να έχει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους, και αν διαφανεί ότι υπάρχει πιθανότητα για να συνεχιστεί ο διάλογος, τότε θα το πράξει.