Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οικογένεια διαδίκτυο

Το νομοσχέδιο  του Υπουργείο Μεταφορών που υιοθετεί δραστικά μέτρα  για τη μείωση των εκπομπών ρύπων στις οδικές μεταφορές ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον καθορισμό περιοχών ή οδών χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων και απαγόρευση διακίνησης ρυπογόνων οχημάτων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες

Παράλληλα ενέκρινε και «Σχέδιο Επιχορήγησης Συνδεσιμότητας», το  οποίο στοχεύει στην αύξηση της ζήτησης για υπέρ υψηλής ταχύτητας συνδέσεις στο διαδίκτυο, με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της αγοράς για επενδύσεις σε δίκτυα υπέρ υψηλών ταχυτήτων.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Νιόβη Παρισινού, «το Σχέδιο παρέχει επιχορήγηση για την κάλυψη μέρους του κόστους εγκατάστασης (set-up cost) και μέρος του μηνιαίου κόστους συνδρομής για τους πρώτους 12 μήνες σύνδεσης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες με ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 200 Mbps υπό συνθήκες αιχμής. Η συνολική αξία της επιχορήγησης ανέρχεται στο σταθερό ποσό των €120 ανά σύνδεση για ένα (1) έτος. Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι τα νοικοκυριά που βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία.» 

Τα μέλη του Υπουργικού, ενέκριναν επίσης και την επέκταση του προγράμματος αναζωογόνησης και αναβίωσης των περιοχών της πράσινης γραμμής Λευκωσίας  για το 2023-2027.

 Με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή να σημειώνει ότι «με μια δαπάνη προϋπολογιζόμενη 30 εκ που θα επιμεριστεί  ανάλογα στα επόμενα χρόνια διαλαμβάνει την δημιουργία πολλών έργων. Αφορά αναπλάσεις πεζοδρόμων, επιδιόρθωσης συγκεκριμένων κτηρίων αναζωογόνηση της λαϊκής γειτονίας και άλλα πολλά.»

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τέλος την αναθεώρηση του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας του Υφυπουργείου Πρόνοιας για την παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος. Το νέο Σχέδιο χορηγιών προνοεί  προϋπολογισμό για το έτος 2023 17.7 εκ. Ευρώ.