Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βουλή Ελλάδα

Να αναδείξει στη Βουλή με επιχειρήματα την «υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει η κυβέρνηση κατά την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Τον «τόνο» έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την τοποθέτησή του αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επί μήνες «σκηνοθετεί» και «ανεβάζει έργο» με παράνομα λογισμικά και επισυνδέσεις και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για «εμμονή» να αποδώσει χωρίς τεκμήρια στον Πρωθυπουργό χαρακτηρισμούς όπως «εγκέφαλος κυκλώματος», «αρχηγός συμμορίας».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε στην αντεπίθεση για την υπόθεση Καλογρίτσα, σχολιάζοντας τη «δεινότητα» του ΣΥΡΙΖΑ να σπάει κωδικούς και ζήτησε απαντήσεις σχετικά με το «ποιος είναι ο ‘’Α2’’ που θα εξασφάλιζε πλειοψηφία στο SYRIZA CHANNEL στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσουν ακόμη απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον «Μάξιμο Σαράφη», τον προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis, ο οποίος διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

«Δεν επιδιώκω τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση»

Ο δεύτερος άξονας στον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είναι η σύγκριση των πεπραγμένων της με εκείνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019 σε απευθείας μετάδοση.

«Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Και νομίζω θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή στις επόμενες μέρες», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κρήτη μόλις ενημερώθηκε για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διευρύνει την ατζέντα της συζήτησης σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, μεγάλων έργων.

«Πιστεύω ότι αυτό το εργοτάξιο το οποίο βλέπετε ανοιχτό πίσω μας είναι η καλύτερη απάντηση την οποία μπορεί η κυβέρνησή μας να δώσει σε αυτήν την τοξικότητα την οποία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε από το ΒΟΑΚ ο πρωθυπουργός την Τετάρτη.

«Ηλεκτρισμένη» η ατμόσφαιρα στη Βουλή

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία. Η επιλογή να μην διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία αποτέλεσε σημείο τριβής.

Βαρύτατες εκφράσεις αντάλλαξαν την Τετάρτη στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και με τον Παύλο Πολάκη.

Η πρώτη αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης σε «θέατρο» Τσίπρα, που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος κάλεσε όποιον κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για θεατρινισμούς, να κοιτάει τον καθρέφτη.

Η κατάσταση «ξέφυγε» λίγο αργότερα όταν ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη, «ραν τα πλαν» της πολιτικής.

«Υπήρχε ένας σκύλος ο Ραν Ταν Πλαν που του πάταγαν το πόδι στο πρώτο καρέ και σφάδαζε μετά από τέσσερα καρέ. Ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων να ονομάζεται Ραν Ταν Πλαν. Καταθέτω στα πρακτικά το μήνυμα Παππά σε Καλογρίτσα που το δικαστήριο το έκρινε γνήσιο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Συνέχισε λέγοντας «τις μαγκές σου να τις κάνεις στον Καλογρίτσα, να του κάνεις μήνυση που σου είπε βγάλε τον σκασμό και τον έβγαλες, Ραν ταν Πλαν».

Ο κ. Πολάκης απάντησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα ανταποδώσω, αποκαλώντας σε τον μεγαλύτερο ΚΛΟΟΥΝ που έχει περάσει από τη Βουλή».

«Αντιλαμβάνομαι τον πανικό που σε έχει πιάσει πως σε λίγο η χώρα θα απαλλαγεί όχι μόνο από εσάς αλλά και από τους Ντογιάκους και τους Καψιμάληδες», «καταλαβαίνω κακομοίρη μου ότι βλέπεις να έρχεται ΦΥΛΑΚΗ και τρέμεις!», αναφέρει ο κ. Πολάκης.

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποκαλώντας τον delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Ράμμος λειτούργησε ως campaign manager του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να πάρει σαφή θέση για το εάν επιδιώκει πολιτικό ρόλο.

Πηγή: Cnn.gr