Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετάσεις

Στο τραπέζι του διαλόγου κάθισαν για περισσότερα από δύο ώρες ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Οι δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν έφυγαν, ωστόσο, ικανοποιημένες από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν έγινε η συζήτηση που απαιτούσαν για τις εξετάσεις τετραμήνων, στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε λόγω διαρροής της ύλης του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών στην τρίτη Λυκείου.  

Κώστας Χατζησάββας- Γενικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ 

Για εμάς πλέον δεν είναι τα διαδικαστικής φύσεως θέματα που υπάρχουν είναι και επί της ουσίας και η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ότι αυτή ειδικά η κεντρική εξέταση Ιανουαρίου η οποία δημιουργεί σωρεία προβλημάτων θα πρέπει να σταματήσει.

Σύμφωνα με την ΟΕΛΜΕΚ, ο χρόνος για τη διδακτέα ύλη του δεύτερου τετραμήνου είναι περιορισμένος και ζητούν την αναπροσαρμογή της.

Κώστας Χατζησάββας- Γενικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ

Φαίνεται ότι είναι βεβαρημένα τα αναλυτικά προγράμματα για τουλάχιστον κάποια εξεταζόμενα μαθήματα, του εζητήσαμε να γίνει ξανά να γίνουν συναντήσεις άμεσα της ΟΕΛΜΕΚ με τους επιθεωρητές των αντίστοιχων μαθητών στην παρουσία των συνδέσμων ειδικοτήτων της ΟΕΛΜΕΚ.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζήτησαν εκ νέου σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να αρχίσει ο διάλογος για την καλύτερη αξιολόγηση των μαθητών, αίτημα το οποίο, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, θα αποσταλεί και γραπτώς.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά και στα επίσης ανοιχτά ζητήματα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, της οδικής ασφάλειας και του ολοήμερου σχολείου, χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις.