Τηλεόραση Ραδιόφωνο
 ΩΒ

Τις ελπίδες τους στη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης εναποθέτουν ΟΚΥπΥ και συντεχνίες, μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η χθεσινή σύσκεψη για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, με τον Υπουργό Υγείας να αναφέρει σήμερα ότι επεξεργάζεται πλάνο βήτα, για την περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Υπουργός Υγείας- Μιχάλης Χατζηπαντέλα 

Το Υπουργείο Υγείας κατανοεί τις θέσεις και των δύο πλευρών και έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας ώστε να δοθεί μία λύση. Αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο ΟΚΥπΥ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με δικό του ΔΣ και πρέπει να τον αφήσουμε να διαβουλευθεί με τις συντεχνίες, να δούμε που θα καταλήξουν και αν δεν καταλήξουν τότε με καλή θέληση θα προσπαθήσουμε εμείς να βρούμε μία λύση.

Οι συντεχνίες επιμένουν, πάντως, ότι η πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε καν αντικείμενο συζήτησης.

Γιώργος Κωνσταντίνου- ΓΓ ΟΕΚΔΥ 

Δεν μπορούσε να συζητηθεί η πρόταση που μας είχαν δώσει χθες, συμφωνήθηκε να υπάρξει μια άλλη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη ώστε να έχουμε ενώπιον μας μια πρόταση που να μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε.

Πρόδρομος Αργυρίδης- Πρόεδρος Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ 

Θα ακολουθήσουμε την πορεία που εισηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας, δηλαδή θα ετοιμάσουμε τις θέσεις επί του εγγράφου οι οποίες σίγουρα θα είναι πολύ πολύ διαφορετικές θα τις καταθέσουμε στις 31/1.

Την ίδια ώρα ο ΟΚΥπΥ υποστηρίζει ότι στόχος της χθεσινής συνάντησης δεν ήταν η επίτευξη συμφωνίας αλλά η κατάθεση μιας πρότασης η οποία θα λειτουργήσει ως βάση για τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Χαράλαμπος Χαριλάου- Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ 

Εάν ήταν να κατατεθεί μια πρόταση η οποία στο τέλος της ημέρας δεν θα χρειαζόταν καμία συζήτηση ή επεξήγηση του όποιου θέματος άπτεται της συλλογικής σύμβασης τότε δεν θα χρειαζόταν να γινόταν αυτό το πράγμα τότε θα καλούνταν όλοι να υπογράψουν την σύμβαση. Η προσπάθεια ήταν να ξεκινήσει ο διάλογος.

Ο ΟΚΥπΥ υποστηρίζει παράλληλα ότι η πρότασή του περιλαμβάνει τις πρόνοιες μια συλλογικής σύμβασης.

Χαράλαμπος Χαριλάου- Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

Περιλαμβάνει και την ΑΤΑ, περιλαμβάνει και αυξήσεις περιλαμβάνει και ταμείο συντάξεων και πολλά άλλα.

Όσον αφορά στην ΑΤΑ, ο κύριος Χαριλάου επισήμανε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη εκφράσει την βούλησή του να υπάρξει ευελιξία επί του θέματος.