Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσηλευτές

Τον διορισμό ερευνώντα ιατρικού λειτουργού, για να συνδράμει στις υπό εξέλιξη  έρευνες,  αναφορικά με την υπόθεση ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας μετά τον θάνατο 66χρονου σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λεμεσού, ζητά η Αστυνομία. Ο άτυχος 66χρονος αποβίωσε την Δευτέρα, έπειτα από κυνηγετικό ατύχημα που είχε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 66χρονου, διενεργήθηκε χθες,  με τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη που παρίστατο εκ μέρους της οικογένειας να διαπιστώνει ιατρική αμέλεια.

Μάριος Ματσάκης- Ιατροδικαστής

Πήραμε δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις αναμένουμε τα αποτελέσματα για να προβούμε στο τελικό μας πόρισμά στο τελικό μας πόρισμα, αλλά εκ πρώτης όψεως η θέση η δική μου είναι ότι υπάρχει θέμα πιθανής ιατρικής αμέλειας

Μαρίνος Βασιλείου- Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού

Κατά την νεκροτομή  λήφθηκε αριθμός φωτογραφιών, λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για τις απαιτούμενες εξετάσεις, τα ακριβή αίτια του θανάτου  θα εξακριβωθούν με το πέρας των ιστοπαθολογικών και άλλων εξετάσεων. Οι καταθέσεις και οι ανακρίσεις άρχισαν συνεχίζονται θα ακολουθήσουν και άλλες και με την ολοκλήρωση όλων των εξετάσεων ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην νομική υπηρεσία 

Σύμφωνα με τον κύριο Ματσάκη ο ασθενής απεβίωσε μετά από σοβαρές επιπλοκές που  παρουσίασε μετά από  εγχείρηση αφαίρεσης  χολής στην οποία υποβλήθηκε στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μετά από τραύμα που υπέστη από  σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου. Ο  κος Ματσάκης κατήγγειλε  παράλληλα,  πως κατά την νεκροτομή, οι ιατροδικαστες δεν είχαν στην διάθεση τους  τον ιατρικό φάκελο του ασθενή.

Μάριος Ματσάκης- Ιατροδικαστής

Όχι μόνο  δεν είχαμε τον φάκελο  είχαν αφαιρεθεί από το σώμα  όλα τα ιατρογενή στοιχεία  οι ενδοτραχιακοί σωλήνες, οι οροί, όλα + όλα πρέπει να είναι πάνω στο σώμα για να τα δούμε εμείς οι ιατροδικαστές    και να προβούμε στην κατάλληλη αξιολόγηση

Δεύτερη υπόθεση ιατρικής αμέλειας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής, έφερε στο φως και δεύτερη υπόθεση  ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας.

Αφορά όπως ανέφερε  σε 37χρονη γυναίκα στη Λεμεσό, η οποία απεβίωσε πριν λίγες μέρες,   λίγες μόλις ώρες  αφότου πήγε στις Πρώτες  βοήθειες με γρίπη Β.

Μάριος Ματσάκης- Ιατροδικαστής

Και στην περίπτωση αυτή θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ιατρικής αμέλειας +  πήγε στις πρώτες βοήθειες του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού εκεί υπήρξε  καθυστέρηση  στο να τις παρασχεθεί  ιατροφαρμακευτική φροντίδα  και η κοπέλα πέθανε λίγες ώρες μετά + είχε υποστεί πνευμονία  λόγω ίωσης με γρίπη Β

Ετοιμότητα να παρέμβει αν και εφόσον έρθει ενώπιον του Υπουργείου γραπτή καταγγελία για ιατρική αμέλεια εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας.

Υπουργός Υγείας- Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Αναμένουμε την γραπτή  καταγγελία να έρθει στον Υπουργείο υγείας και αν πρέπει το υπουργείο να δείξει αυστηρότητα, θα δείξει. Δείξαμε  πόσο αυστηροί είμαστε και σε άλλες υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά περιμένουμε να δούμε όλα τα στοιχεία πριν τοποθετηθούμε και επίσημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ακόμη δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια  από την οικογένεια της 37χρονης.