Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]-π

«Αμαρτία αλλά όχι έγκλημα». Αυτή είναι η θέση που εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος για την ομοφυλοφιλία, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι έγκλημα» τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο Associated Press, διευκρινίζοντας πάντως ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία.

Ο ποντίφικας τόνισε ότι ο Θεός αγαπάει όλα του τα παιδιά όπως είναι και χαρακτήρισε «άδικους» τους νόμους που ποινικοποιούν τους ομοφυλόφιλους. Σε 67 χώρες στον κόσμο, η ομοφυλοφιλία είναι ποινικό αδίκημα, ενώ σε 11 από αυτές, σύμφωνα με το The Human Dignity Trust, επισύρει έως και θανατική ποινή.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους επισκόπους να καλωσορίσουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην εκκλησία και χαρακτήρισε «αμαρτία» τη θέση ορισμένων που στηρίζουν νόμους που πλήττουν ή περιθωριοποιούν την κοινότητα. Όμως, θέλησε να δικαιολογήσει τους επισκόπους, υποστηρίζοντας ότι αρνητικές συμπεριφορές οφείλονται σε πολιτιστικά υπόβαθρα.

«Οι επίσκοποι αυτοί θα πρέπει να ακολουθήσουν μια πορεία μετάνοιας» και «να χρησιμοποιήσουν την στοργή, όπως κάνει ο Θεός με καθέναν από εμάς», είπε ο Φραγκίσκος. Ζήτησε επίσης από όσους επικρίνουν το σημερινό του έργο, «να του το πουν ευθέως, διότι μόνον έτσι όλοι μπορούν να βελτιωθούν ως άνθρωποι».

Τέλος, ο πάπας διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες παραίτησής του. «Δεν σκέφθηκα ποτέ να παραιτηθώ», τόνισε.

Πηγή: protothema.gr