Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απεργία

Για τρεις ώρες θα παραλύσει αύριο η Κύπρος κατά τη διάρκεια της παναπεργίας που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12:00 - 15:00. Οι αρμόδιοι επισημαίνουν σημαντικές οδηγίες προς απεργούς, επιχειρηματίες και το κοινό για την αποφυγή ταλαιπωρίας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθώς και ο Αντρέας Νικηφόρου, Προϊστάμενος Διευθυντής των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι λόγω της πραγματοποίησης της τρίωρης παναπεργίας αύριο 26/01 μεταξύ των ωρών 12:00 - 15:00, θα ισχύουν τα πιο κάτω ωράρια όσον αφορά στις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές με Λεωφορεία Τακτικών Γραμμών.

Αναλυτικά:

- Τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές από Δημοτικά , Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές θα είναι στα σχολεία στις 11:30 για την εκτέλεση των δρομολογίων επιστροφής, τονίζοντας ότι δεν θα εκτελεστούν οποιαδήποτε δρομολόγια μεταξύ των ωρών 12:00 – 15:00.

«Τα λύκεια και τα γυμνάσια θα σχολάσουν στις 11:30, εκτός από συγκεκριμένα λύκεια στα οποία η εξεταστική περίοδος θα λήξει 11:45. Και στις δυο περιπτώσεις όμως τα σχολικά λεωφορεία θα βρίσκονται έξω έγκαιρα για την μεταφορά των μαθητών», ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο Αντρέας Νικηφόρου, Προϊστάμενος Διευθυντής Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών.

- Με τη λήξη της απεργίας μετά τις 15:00, οι προκαθορισμένες διαδρομές που αφορούν στη μεταφορά μαθητών όπως Προαιρετικά, Ενιαία Ολοήμερα και ΚΙΕ, θα εκτελούνται κανονικά.

- Τα δρομολόγια Τακτικών Επιβατικών Γραμμών συμπεριλαμβανομένων των Αστικών, Περιφερειακών και Υπεραστικών δεν θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της τρίωρης απεργίας.

 

Πως θα επηρεαστούν αεροδρόμια και πτήσεις από την παναπεργία 


Η παναπεργία έχει επηρεάσει τα αεροδρόμια αλλά και τις πτήσεις των επιβατών. Σύμφωνα με τον Πιέρο Παναγή, ΕκπρόσωπΟ Τύπου των Αεροδρομίων της Hermes,  οι πτήσεις μεταξύ των ωρών 12:00 - 15:00, έχουν προγραμματιστεί ή πριν τις 12:00 ή μετά τις 15:00 ανάλογα. Ωστόσο, για κάθε αλλαγή που έχει προγραμματιστεί οι αρμόδιοι έχουν ενημερώσει όλους τους επιβάτες για αποφυγή  ταλαιπωρίας. 

Παράκληση του κ.Παναγή όσοι δεν έχουν ενημερωθεί από αρμόδιο της αερογραμμής  όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς το συντομότερο με την αερογραμμή για την νέα ώρα αναχώρησης. 

Γενικότερα η αυριανή μέρα θα έχει ορισμένα προβλήματα δεδομένου ότι θα υπάρχει μια μικρή διακοπή για τις 22 πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις στο πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων της Κύπρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν προκύπτει το ενδεχόμενο ακύρωσης των πτήσεων.