Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βρέφος θάνατος

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε σήμερα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 37χρονο πατέρα από την Βουλγαρία, για τον θάνατο της δυο μηνών κορούλας του. Ο ίδιος κατά την διερεύνηση της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο τον Μάρτιο του 2022, «έσπασε» και ομολόγησε ότι ταρακούνησε βίαια το βρέφος επειδή έκλαιγε.

Όπως κατέθεσε και γραπτώς το απόγευμα ενώπιον των ανακριτών στις 12/03/2022, τρεις ημέρες πριν από το μοιραίο, και μόλις επέστρεψε από τη δουλειά του, ήταν κουρασμένος και το παιδί του έκλεγε ασταμάτητα.

Τότε, άρπαξε το βρέφος από την κούνια του, και το ταρακούνησε βίαια, οπότε αυτό σταμάτησε να κλαίει και κοιμήθηκε.

Σύμφωνα με τον 37χρονο τις επόμενες δύο μέρες και μέχρι να μεταφερθεί στο Nοσοκομείο τα ξημερώματα του Σαββάτου αφού έχασε τις αισθήσεις του, το βρέφος δεν ξανάκλαψε αλλά παρέμεινε σιωπηλό, και αντιδρούσε μόνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του.

Όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς, το παιδάκι πνίγηκε κατά τη σίτιση, γι' αυτό και το μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Την ανατροπή που οδήγησε στη σύλληψη τους έφερε η νεκροτομή, που διενεργήθηκε επί της σορού του άτυχου βρέφους, από την επικεφαλής της Iατροδικαστικής Yπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Η νεκροτομή διήρκησε δύο μέρες και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το μωρό είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ έφερε και σημάδια από μώλωπες στο σώμα του.

Όσα αποκάλυψε η νεκροτομή άνοιξαν το δρόμο ώστε η Αστυνομία να διερευνά πλέον υπόθεση ανθρωποκτονίας.