Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και εννέα αγνοούνται μετά που ένα φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας νωρίς την Τετάρτη, εν μέσω σφοδρών χειμωνιάτικων ανέμων, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες.

Έξι άτομα που διασώθηκαν παρέμεναν χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ πέντε είχαν αναζωογονηθεί, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Ακτοφυλακή, επικαλούμενη εν μέρει πληροφορίες από την Ακτοφυλακή της Νοτίου Κορέας.

Το 6.651 τόνων ‘Jintian’, νηολογημένο στο Χονγκ Κονγκ - στο οποίο επέβαιναν 22 μέλη του πληρώματος που ήταν υπήκοοι της Κίνας ή της Μιανμάρ σύμφωνα με δημοσιεύματα - εξέδωσε σήμα κινδύνου αργά την Τρίτη, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Η περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο βρίσκεται μεταξύ του Ναγκασάκι και του νησιού Τζετζού της Νότιας Κορέας, όπου εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ένα άτομο που βρισκόταν στο πλοίο να είπε ότι έμπαζε νερό και ότι όλο το πλήρωμα είχε μεταφερθεί σε σωσίβιες λέμβους.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για το τι προκάλεσε την ανατροπή του σκάφους. Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής είπε ότι οι άνεμοι ήταν ισχυροί εκείνη τη στιγμή. Δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε ξυλεία από τη Μαλαισία στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

Η ακτοφυλακή ζήτησε βοήθεια από περιπολικά πλοία και αεροσκάφη στην περιοχή δυτικά του Ναγκασάκι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Δυτικές περιοχές της Ιαπωνίας χτυπήθηκαν από χειμερινές καταιγίδες που έφεραν παγετό και ανέμους την Τρίτη.

Ένα άλλο πλοίο προσάραξε από σφοδρό άνεμο στα ανοιχτά των νησιών Οκινάουα της νότιας Ιαπωνίας την Τρίτη. Τα 19 μέλη του πληρώματος του από την Κίνα διασώθηκαν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.