Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμός Νεπάλ

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 61 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τζούμλα, σε απόσταση άνω των 300 χλμ από την πρωτεύουσα Κατμαντού και με εστιακό βάθος που υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα, σημειώθηκε στο Νεπάλ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην κοινότητα Γκαουμούλ, αφού καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε λόγω της δόνησης. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σεισμού 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στο δυτικό Νεπάλ.

Στο μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Λούκνοου της βόρειας Ινδίας, όπου κατέρρευσε πολυκατοικία. Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας είπε ότι η κατάρρευση ενδέχεται να προκλήθηκε από τον σεισμό που σημειώθηκε στο δυτικό Νεπάλ, σε απόσταση 440 χιλιομέτρων από το Λούκνοου.

Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς τουλάχιστον 12 ανθρώπους από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Είναι πιθανόν πολλοί άλλοι να βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, τουλάχιστον 30-35 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι και οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.