Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στάση εργασίας νοσοκομεία

Δεν βγήκε «άσπρος καπνός» από τη σημερινή συνάντηση ΟΚΥπΥ, συντεχνιών και υπουργού Υγείας. 

Ο Οργανισμός επέδωσε στον Μιχάλη Χατζηπαντέλα και στους εκπροσώπους των συντεχνιών την νέα του πρόταση για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, με την πρώτη ανάγνωση ωστόσο να μην αφήνει ικανοποιημένους τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, «η πρόταση που μας έχουν δώσει σήμερα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης του προσωπικού του οργανισμού. Υπάρχουν θέματα αρχών που διέπουν τις συλλογικές συμβάσεις τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στην πρόταση».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε πως «έχει οριστεί μια νέα συνάντηση στις 31 Ιανουαρίου και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος ώστε στο τέλος της ημέρας να υπάρξει θετική κατάληξη».

Μεγαλύτερο αγκάθι αποτελούν οι μισθολογικές κλίμακες και το ποσοστό της ΑΤΑ.

Με τον Γιώργο Κωνσταντίνου να σημειώνει πως «δεν μπορούμε να έχουμε διαφορετική τοποθέτηση από την τοποθέτηση που υπάρχει γενικά για την ΑΤΑ σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση ο ΟΚΥπΥ».

Ενώ ο Χαράλαμπος Χαριλάου σημείωσε ότι «θεωρούμε ότι μέσα από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο πολλά προβλήματα μπορούν να αρθούν και να καταλήξουμε θετικά».

Οι δύο πλευρές θα βρεθούν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, ενώ οι συντεχνίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που δεν γεφυρωθεί το χάσμα που τους χωρίζει με τον ΟΚΥπΥ.