Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Eξοικονόμηση ενέργειας μπορούν να διασφαλίσουν οι καταναλωτές με την αξιοποίηση του προγράμματος CLEAR – X. Το πρόγραμμα αποτελεί πλάνο το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ και δίνει την ευκαιρία αγοράς συσκευών που εξοικονομούν ενέργεια, σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο επικεφαλής του προγράμματος CLEAR ο Σταμάτης Ρωσσίδης αναφέρθηκε στην χρησιμότητα και τη βοήθεια που παρέχεται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος για πολίτες οι οποίοι δεν έχουν τις γνώσεις για τα κλιματιστικά.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών οργανώνει συλλογικές αγορές ποιοτικών κλιματιστικών

Σταμάτης Ρωσσίδης, Επικεφαλής Προγράμματος 

Μέσω της συλλογικής αγοράς,  θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε τα ποιοτικά και αναβαθμισμένα κλιματιστικά να είναι διαθέσιμα σε σημαντικά καλύτερη και μειωμένη τιμή από την μέση τιμή της αγοράς, φτάνοντας μέχρι το -30% της αρχικής τιμής.

Γενικά στην Κύπρο θα προσπαθήσει να πραγματοποιηθεί μια συλλογική αγορά κλιματιστικών από παρόχους οι οποίοι θα αξιολογηθούν ως κατάλληλοι βάσει των πιο κάτων προδιαγραφών που έχουν συμφωθεί από την ειδική επιτροπή της ΕΕ. Για να δείτε τις προδιαγραφές πατήστε ΕΔΩ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι διαδικασίες και αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή προσωπικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail).

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε ΕΔΩ.

 

 

2