Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επεισόδια μνημόσυνο Γρίβα

Σοβαρά επεισόδια δημιούργησαν ανεγκέφαλοι νεαροί, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, στην περιοχή του κρησφύγετου και του τάφου του αρχηγού της ΕΟΚΑ, στη Λεμεσό.

Αργά το απόγευμα η Αστυνομία προχώρησε στην εξασφάλιση εφτά ενταλμάτων σύλληψης, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτων για συμμετοχή στα έκτροπα. 
Δείτε εδώ αυτούς που αναζητεί η Αστυνονμία. 

Όλα ξεκίνησαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρώην Αρχηγού του ΓΕΕΦ Ηλία Λεονταρή.

Η περιοχή μοιάζει με πεδίο μάχης. Και σε χρόνο ρεκόρ οι συμπλοκές πέρνουν διαστάσεις και παντού γίνονται μάχες σώμα με σώμα 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομίας, με αντιοχλαγωγικές εξαρτήσεις παρεμβαίνουν για να επιβάλουν την τάξη.

Ωστόσο, τα επεισόδια και οι συμπλοκές συνεχίζονται  και από το χώρο του κρησφύγετου και του τάφου του Διγενή μεταφέρονται στους γύρω δρόμους. Αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε προθήκες καταστημάτων και σε οχήματα, μεταξύ των οποίων και του ΑΝΤ1, ενώ τραυματίζονται και αστυνομικοί.

«Από τα επεισόδια αυτά είχαμε τον τραυματισμό έξι μελών της αστυνομίας, υπήρξαν ζημιές σε αστυνομικά οχήματα και μοτοσυκλέτες. Ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο τραυματισμοί πολιτών και ζημιές σε ιδιωτικά οχήματα», σημείωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου. 

Με την επιβολή της τάξης άρχισε και η διερεύνηση των επεισοδίων στη βάση πληροφοριών, μαρτυριών, φωτογραφιών και βίντεο από κλειστά κυκλώματα με στόχο τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών

Την ίδια ώρα οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59, οι οποίοι με ανακοίνωση προ ημερών προειδοποιούσαν για τα σκοτεινά σχέδια κάποιων, και καλούσαν τις Αρχές να λάβουν μέτρα

«Είχε λειτουργήσει το Κέντρο χειρισμού καταστάσεων Κρίσεως, στην ΑΔΕ Λεμεσού. Χρησιμοποιήθηκε τριπλάσιος αριθμός μελών μας, απ ότι γίνεται συνήθως σε άλλες χρονιές. Ανέρχονταν στους 80, υπήρχε αντιοχλαγωγική διμοιρία της ΜΑΑΔ, αλλά και ομάδα τήρησης της τάξης», επισήμανε ο κ. Κυριάκου. 

Κατά τα άλλα, το τεσσαρακοστό ένατο μνημόσυνο του αρχηγού της ΕΟΚΑ τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στη παρουσία μεταξύ άλλων, του Υφυπουργού παρά τω προέδρω Πέτρου Δημητρίου και βουλευτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

επεισόδια μνημόσυνο Γρίβα
επεισόδια μνημόσυνο Γρίβα
επεισόδια μνημόσυνο Γρίβα