Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σήμερα που η κατοχική Τουρκία προβαίνει σ’ ένα κρεσέντο παράλογων και προκλητικών ενεργειών και δηλώσεων που απειλούν ευθέως τον ευρύτερο Ελληνισμό και οδηγούν την περιφερειακή ασφάλεια και ειρήνη της ανατολικής Μεσογείου σε επικίνδυνες ατραπούς, απαιτείται καθολική ομοψυχία και ενότητα, είπε το Σάββατο ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης σε χαιρετισμό στην τελετή απονομής των επάθλων του αγώνα δρόμου «Μάρκου Δράκου» που διοργανώσε το Τμήμα Εργαζόμενης Νεολαίας ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας σε συνεργασία με τον ΠΑΣΕΚ (Παγκύπριο Αθλητικό Σωματείο Εργαζομένων Κύπρου).

Ο Υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως η εκδήλωση δεν αποτελεί μόνο ένδειξη σεβασμού, τιμής και ευγνωμοσύνης στον Μάρκο Δράκο, αλλά είναι ταυτοχρόνως κάλεσμα ευθύνης για τον καθένα ξεχωριστά, προς συνέχιση του αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού για απελευθέρωση και ειρήνη και το μέλλον ασφάλειας και ειρήνης που αξίζει στον τόπο και στις επόμενες γενιές.

"Αυτό το μέλλον θα είναι η καλύτερη απόδοση τιμής και για τον Μάρκο Δράκο, το παράδειγμα του οποίου θα αποτελεί παντοτινό ολόφωτο παντοτινό φάρο", συνέχισε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ανάλογες δράσεις και διοργανώσεις προωθούν το εθνικό και αθλητικό ιδεώδες, την ευγενή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης της σωματικής υγείας και των αθλητικών ικανοτήτων, ενώ μέσω της διαδικασίας επίτευξης του στόχου συνεισφέρουν στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας ενός εκάστου.

Αναφερόμενος στον Μάρκο Δράκο είπε ότι η ιστορία τον κατατάσσει δικαίως στο πάνθεο των ηρωικότερων μορφών της πατρίδας μας και οι πράξεις και η προσφορά του αποτελούν σημείο αναφοράς και αντικείμενο διδαχής στις νεότερες γενιές των Ελλήνων της Κύπρου.

Ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι τώρα με τη σειρά μας, οφείλουμε να επιμετρήσουμε το μέγεθος της προσφοράς των ηρώων μας και να αναλογιστούμε τη δική μας ευθύνη προς την πατρίδα, προσθέτοντας πως είναι καιρός να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις που θα σφυρηλατούν και θα ενδυναμώνουν την ελπίδα και την πίστη, γιατί όπως έγραφε ο στοχαστής ήρωας Κυριάκος Μάτσης, «πάνω από κάθε αδυναμία στέκεται η δύναμη της πίστης». 

"Οφείλουμε λοιπόν να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας, πίστη στον πόθο μας για ελευθερία", συμπλήρωσε.