Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδήγηση ραντάρ

Τρεις οδηγοί ηλικίας 35, 20 και 18 ετών, εντοπίστηκαν χθες από μέλη της Αστυνομίας που διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους να οδηγούν τα οχήματά τους με πολύ υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην πρώτη περίπτωση, 35χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν την μια χθες το μεσημέρι, να οδηγά το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου, με ταχύτητα 173 χλμ αντί 100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεαρός οδηγός ηλικίας 20 ετών, να οδηγεί το αυτοκίνητό του, με ταχύτητα 174 χλμ αντί 100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Κατά τον ίδιο περίπου χρόνο, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, εντοπίστηκε ακόμη ένα νεαρό πρόσωπο ηλικίας 18 ετών, να οδηγεί το όχημά του, με ταχύτητα 172 χλμ αντί 100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Και οι τρεις οδηγοί καταγγέλθηκαν εξωδίκως.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας προστίθεται πως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες πρόκλησης οδικών τροχαίων συγκρούσεων. Μειώνει την αντίληψη των οδηγών και την ικανότητα τους να αντιδράσουν σε έκτακτες ή απρόβλεπτες καταστάσεις. Μειώνει το χρονικό περιθώριο αντίδρασης των οδηγών, καθώς και το περιθώριο απόστασης από το σημείο κινδύνου στον δρόμο. Αυξάνει την απόσταση φρεναρίσματος που χρειάζεται για να σταματήσει κάποιο όχημα.

Ο αυστηρός έλεγχος για την τήρηση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους αποτελεί βασικό μέτρο και προτεραιότητα για την Αστυνομία κατά τους καθημερινούς τροχονομικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται για σκοπούς πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων σοβαρών παραβάσεων τροχαίας, καταλήγει η ανακοίνωση.