Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φαρμακειο

Δεν προχωρούν επί του παρόντος στη λήψη μέτρων οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι και ευρίσκονται σε στάση αναμονής για τη νέα πρόταση που θα καταθέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας σε σχέση με τις αποζημιώσεις τους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πλούταρχος Γεωργιάδης ανέφερε πως «τόσο ο Υπουργός όσο και ο ΟΑΥ αναγνώρισε το πρόβλημα που υπήρχε με το θέμα μας και ότι μας έδωσαν ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν είναι μεγάλο ο χρόνος που μας ζήτησαν να περιμένουμε αποφασίσαμε ώστε να αναστείλουμε τα μέτρα, όχι να τα ακυρώσουμε».

Η απόφαση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναβολή των απεργιακών μέτρων, αφήνει ικανοποιημένο τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο οποίος και διαβεβαιώνει ότι θα μελετηθεί με καλή θέληση το όλο θέμα.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μιχαήλ, «θα κάνουμε τις απαραίτητες διαβουλεύσεις και όπου υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε να τις κάνουμε, για να βάλουμε το συντομότερο δυνατό για να βάλουμε την συνεργασία μας σε μια βάση η οποία να αφήνει και τους δύο ικανοποιημένους».  

Στις 31 Ιανουαρίου Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και Υπουργός Υγείας, αναμένεται να βρεθούν και πάλι στο ίδιο τραπέζι για νε εξετάσουν τη νέα πρόταση, με τους φαρμακοποιούς να ελπίζουν ότι η συνάντηση θα έχει θετική κατάληξη.

Με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου να ξεκαθαρίζει πως «θα δούμε την πρόταση, εμείς περιμένουμε ότι θα μας δώσουν τα λεφτά μας αναδρομικά, όμως θα περιμένουμε την πρόταση».

Σε αντίθετη περίπτωση το συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικό Συλλόγου θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα του.