Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Μακάρειο

Νέα σελίδα στον τομέα της υγείας.

Έγινε το πρώτο βήμα για επέκταση και ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Χθες παραδόθηκαν στον Υπουργό Υγείας τα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια της Μονάδας τα οποία και εξασφάλισε και αποκαλύπτει απόψε ο ΑΝΤ1.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρους του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα», Έλενα Μεγάλεμου Τριανταφυλλίδη

Για τα μωρά θαύματα η χθεσινή συνάντηση και η παράδοση των σχεδίων στον Υπουργό ήταν μια σημαντική αν όχι σημαντικότερη στιγμή από την ίδρυση του Συνδέσμου, διότι λήφθηκε η απόφαση και τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα. Θα το έλεγα όραμα αγάπης

Τα έργα για τη νέα Εντατική Νεογνών Μονάδας που θα στεγάζεται πίσω από το Μακάρειο Νοσοκομείο θα αρχίσουν σε δύο μήνες.

Με την κα Τριανταφυλλίδη να σημειώνει πως «η επέκταση θα είναι μια μεταλλική κατασκευή, και θα ενωθεί με την υφιστάμενη Μονάδα με αερογέφυρα.  Όταν θα τελειώσει η σιδεροκατασκευή εμάς έγνοιας μας είναι η ασφάλεια και η υγεία των νεογνών».

Η Μονάδα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, θα περιλαμβάνει έξι θαλάμους, περισσότερα δωμάτια απομόνωσης, θύρες ασφαλείας με κάρτα πρόσβασης για τους γιατρούς και γονείς, καθώς και δωμάτιο οικογένειας κάτι που δεν υπάρχει στην ήδη υφιστάμενη Μονάδα. Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν και έξι χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ. 

Και όταν ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης και μεταφερθούν τα νεογνά στη νέα Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, θα αρχίσει και η ανακαίνιση της υφιστάμενης Μονάδας.

«Δέκα χιλιάδες μωρά περίπου γεννούνται κάθε χρόνο. Ένα στα δέκα είναι πρόωρο, αν υπολογίσουμε ότι 8000 με 10000 γεννούνται κάθε χρόνο έχουμε περίπου 800 με 1000 μωρά που νοσηλεύονται κάθε χρόνο στη Μονάδα. Είναι μεγάλος ο αριθμός και ως συνήθως είναι υπερπλήρης», σχολίασε η πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα».

Το κόστος της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσηλείας Νεογνών αγγίζει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Μακάρειο
Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Μακάρειο
Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Μακάρειο