Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολείο

Η αναφορά σε «εργαστήρια δεξιοτήτων» σε ό,τι αφορά το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών θα πρέπει να επεξηγηθεί, λέει στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι όσον αφορά το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, «να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η εν λόγω θεματική ενότητα περιλαμβάνεται ήδη από το 2010 στα Αναλυτικά Προγράμματα και διδάσκεται τόσο σε Νηπιαγωγεία όσο και σε Δημοτικά». 

«Από εκεί και πέρα για οποιαδήποτε διαφοροποίηση, θα πρέπει να ενημερωθούμε επίσημα από το ΥΠΑΝ. Ειδικότερα, η αναφορά σε 'εργαστήρια δεξιοτήτων' θα πρέπει να επεξηγηθεί, μιας και είναι κάτι που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στα σχολεία μας», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, είπε η κα. Βασιλείου, «αναμένουμε ότι, πέραν της ενημέρωσης, θα πρέπει η όποια διαφοροποίηση να συνοδεύεται από ανάλογη παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία της εν λόγω θεματικής ενότητας».

Η ΠΟΕΔ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την ΑΤΑ

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε, εξάλλου, ότι η οργάνωση συμμετέχει στα μέτρα αντίδρασης που συναποφασίστηκαν μαζί με τις υπόλοιπες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Κύπρου, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της Α.Τ.Α. και επέκτασή της για όλους τους εργαζόμενους, την προσεχή Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023. 

«Ειδικότερα για τα σχολεία μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ομόφωνα αποφάσισε όπως καλέσει τα μέλη της ΠΟΕΔ, σε διακοπή μαθημάτων από 12:00 μέχρι 1:00 μ.μ., με ταυτόχρονη διεξαγωγή εκδήλωσης διαμαρτυρίας εντός του σχολικού χώρου και χωρίς την αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο», σημείωσε. 

Η κα. Βασιλείου καταλήγοντας είπε ότι μετά τη 1:05 μ.μ., η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν παγκύπρια.