Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετασεις

Δεν λέει να κοπάσει η αναταραχή στον τομέα της Παιδείας. Ενώ ακόμη δεν έχουν καταλαγιάσει οι αντιδράσεις για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, νέα καταγγελία για διαρροή θεμάτων και σε δεύτερο μάθημα έχει ενώπιον του το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το Υπουργείο ήδη διερευνά την καταγγελία για διαρροή θεμάτων σε συγκεκριμένο μάθημα.

Ανυποχώρητοι Καθηγητές και Γονείς

Δεν τα βάζουν κάτω εκπαιδευτικοί και γονείς μετά το μπάχαλο που προέκυψε με τη διαρροή του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών την περασμένη Δευτέρα και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παρακαθίσουν σε επανεξέταση μόνο οι 257 μαθητές που αποχώρησαν από τις σχολικές αίθουσες.

Επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί το δικαίωμα για επανεξέταση και στα παιδιά που πιστεύουν ότι δεν τα πήγαν καλά στην εξέταση λόγω της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Ρένα Γιαβρή, «παραμένουμε και επιμένουμε στη θέση ότι πρέπει να δοθεί το δικαίωμα ότι σε όσα παιδιά νιώθουν ότι δεν είχαν ολοκλήρωση την εξέταση,θα ήταν καλό να οριστεί μια συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό για να δούμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, να δούμε την διαδικασία».
Ενώ και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοϊζός Κωνσταντίνου σχολίασε πως «σε ότι αφορά τα υπόλοιπα παιδιά εξακολουθεί να υφίσταται αδικία  και έπρεπε το υπουργείο να δώσει την δυνατότητα σε όποιον επιθυμούσε να δώσει το δεύτερο το γραπτό γιατί η συνθήκες δεν ήταν και οι κατάλληλες».

Φωνές διαμαρτυρίας υπάρχουν και για τις εξετάσεις στα Μαθηματικά της Β’ και Γ΄ Γυμνασίου, αλλά και της Γ’ Λυκείου, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών θεωρεί πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολα τα δοκίμια και δεν μπορούσαν να διεκπεραιωθούν στον καθορισμένο χρόνο.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, «οι απόψεις για τα μαθηματικά διίστανται, από ότι έχω ενημερωθεί ήταν για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές. Σίγουρα κάποια  παιδιά χθες έφυγαν απογοητευμένα». 

Ενώ ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων σημείωσε ότι «από διερεύνηση που έχουμε κάνει στα σχολεία παγκύπρια ο βαθμός ήταν τόσος μεγάλος που άριστοι μαθητές είχαν δυσκολευτεί αφάνταστα για να μπορέσουν να το ολοκληρώσουν κάποιοι δεν κατάφεραν καν να το ολοκληρώσουν».

Πρόβλημα στα σχολεία από την παναπεργία

Αναστάτωση στα σχολεία φαίνεται να προκαλεί και η εξαγγελθείσα για τις 26 Ιανουαρίου παναπεργία, μετά το ναυάγιο στο διάλογο για την ΑΤΑ.

Σύμφωνα με την Ρένα Γιαβρή, «έχουμε ήδη αποφασίσει από κοινού  όλοι όσοι συμμετέχουν στο κεντρικό διοικητικό συμβούλιο να λάβουν μέρος σύσσωμα στην διακοπή εργασίας  και θα προσπαθήσουμε σύντομα να επιλύσουμε το θέμα  των εξετάσεων. Σίγουρα τα παιδιά δεν θα θυματοποιηθούν και θα γίνει καλύτερη δυνατή διευθέτηση».

Η ΟΛΜΕΚ απέστειλε ήδη επιστολή στο Υπουργό Παιδείας καλώντας το να εγκρίνει την αλλαγή της ώρας στην εξέταση Αγγλικών στα Λύκεια, ώστε να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της παναπεργίας, ενώ προτείνει οι μαθητές γυμνασίου να σχολάσουν ενωρίτερα.