Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βξηκ

Αναφορικά με την υπόθεση κατάσχεσης μεγάλης ποσότητας αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων, στις 17 Ιανουαρίου, στη Λεμεσό, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προφυλάκισης υπόπτου για περίοδο οκτώ ημερών.

Το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για τη μεγάλη ποσότητα καπνικών προϊόντων, με συνολική δασμοφορολογική επιβάρυνση ύψους €139.633,72.

«Ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο απέρριψε το αίτημα προφυλάκισης που κατέθεσε το Τμήμα Τελωνείων», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν σε υποστατικό στην περιοχή του Καρνάγιο, τρεις κλειδωμένες, προκατασκευασμένες και μεταφερόμενες αποθήκες, καθώς και ένα ψυγείο, εντός των οποίων φυλάσσονταν μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων, που εκτιμάται ότι προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Οι συνολικές ποσότητες των ανευρεθέντων καπνικών προϊόντων, οι οποίες κατασχέθηκαν σύμφωνα με τις πρόνοιες της Τελωνειακής Νομοθεσίας, ανέρχονται σε 390.640 τεμάχια τσιγάρα, 285.750 γραμμάρια καπνό και 113.600 τεμάχια θερμαινόμενα τσιγάρα.