Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συμβούλιο φωνη

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Φωνή για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, αναφορικά με την εφαρμογή της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα Σχολεία

Ως Συμβούλιο Φωνή, χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, καθώς και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία με τη Νέα Σχολική χρονιά, η οποία θα καλύπτει όλες τις βαθμίδες (από την προδημοτική εκπαίδευση μέχρι και την 3η Λυκείου). 

Ταυτόχρονα όμως, καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει αποφασιστικά εξαγγέλλοντας και τηρώντας τις συγκεκριμένες διαδικασίες, δράσεις και χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του, υπογραμμίζοντας τον αμετάκλητο χαρακτήρα της δέσμευσής του. 

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ενώ αδιαμφισβήτητα τα προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από κακοποιητικές συμπεριφορές, καθώς ενισχύει τις γνώσεις τους, αναπτύσσει δεξιότητες, ενώ παράλληλα καλλιεργεί στάσεις που καθιστούν τα παιδιά ικανά να προστατεύουν τον εαυτό τους σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση περιλαμβάνεται στην Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση, τη Σεξουαλική Κακοποίηση και την Παιδική Πορνογραφία από το 2016, καθώς και στο Σχέδιο Δράσης για την τριετία 2021-2023.

Ως Συμβούλιο Φωνή, είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για οποιαδήποτε βοήθεια, στηρίζοντας το έργο τους. 

‘’Τα παιδιά έχουν πλέον Φωνή’’  

Συμβούλιο Φωνή