Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο στην κατηγορία μη μυθοπλασίας μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του έγινε η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την εταιρεία Nielsen, που βασίζεται σε δεδομένα πωλήσεων από τα βρετανικά βιβλιοπωλεία, το βιβλίο με τίτλο ‘Spare’ πούλησε 467.184 αντίτυπα στο επταήμερο από την προηγούμενη Τρίτη που κυκλοφόρησε.

Η μέτρηση δεν περιλαμβάνει πωλήσεις της ηλεκτρονικής ή ακουστικής μορφής του βιβλίου. Αν συνυπολογιστούν και αυτές οι εναλλακτικές μορφές πωλήσεων, το ‘Spare’ έχει αγοραστεί περίπου 750.000 φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι μόνες πιο ευπώλητες εκδόσεις στο αντίστοιχο διάστημα, από τότε που τηρούνται συγκριτικά στοιχεία, είναι τέσσερα βιβλία της σειράς του Χάρι Πότερ της Τζέι Κέι Ρόουλινγκ και το «Lost Symbol» του Νταν Μπράουν, δηλαδή έργα μυθοπλασίας.

Μόνο την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας πιστεύεται ότι ο δούκας του Σάσεξ είδε 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου του να πωλούνται ανά τον κόσμο. Όπως βεβαίωσε το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έγινε έτσι το πιο ευπώλητο βιβλίο μη μυθοπλασίας στην ιστορία κατά την ημέρα κυκλοφορίας του.