Τηλεόραση Ραδιόφωνο
'πο

Το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για την Καλή Διακυβέρνηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ένωση Δήμων και την Ένωση Κοινοτήτων, διοργανώνουν αύριο Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 στις 12μ. την εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «Παροχή υποστηρικτικών μέτρων - Ενδυναμώνοντας τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο», στο Αμφιθέατρο «Θεόφιλος Γεωργιάδης» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το έργο, η υλοποίηση του οποίου έχει διάρκεια 30 μήνες από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και τον Ιούνιο του 2025, έχει συνολικό προϋπολογισμό €840,000 και  περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανάδοχος του έργου είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο διαθέτει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικά σε θέματα μεταρρυθμίσεων στον τομέα αυτό. Εταίροι του Συμβουλίου της Ευρώπης, βάσει της συμφωνίας εθελοντικής συνεισφοράς που υπογράφτηκε με την Κυπριακή Δημοκρατία για το σκοπό αυτό, είναι το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και οι Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων. 

Στόχος του έργου, είναι, μεταξύ άλλων, η παροχή κατάρτισης σε αιρετούς και προσωπικό των Τοπικών Αρχών και η ενδυνάμωση τους τόσο για την ορθή προετοιμασία πριν από τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας, όσο και κατά τα πρώτα βήματα των νέων τοπικών αρχών που θα προκύψουν από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων και Κοινοτήτων) και θα είναι ανοικτή στα ΜΜΕ.

Την εναρκτήρια εκδήλωση θα καλωσορίσουν οι Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέας Βύρας και  Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων, Ανδρέας Κιτρομηλίδης, ενώ οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης θα ενημερώσουν σχετικά για τους κύριους άξονες του έργου.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση στον λογαριασμό του YouTube του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/0ymXBsPmcgI  (στα ελληνικά ή/και ελληνικά μέσω διερμηνείας).