Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηετ

Η Chevron Egypt Holdings C Pte. Ltd ("Chevron"), ως ο διαχειριστής του οικοπέδου Nargis (Nargis Offshore Area Concession), ανακοίνωσε την Δευτέρα μια σημαντική νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου κατά τη διερευνητική γεώτρηση Nargis-1 στο οικόπεδο Nargis, στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, ανοιχτά της Αιγύπτου.

H γεώτρηση Nargis-1 εντόπισε αέριο σε στρώματα ψαμμίτη ηλικίας Μειόκαινου και Ολιγόκαινου (Miocene and Oligocene gas bearing sandstones) 200 καθαρών ποδών (61 μέτρων) περίπου και διενεργήθηκε από το γεωτρύπανο Stena Forth σε βάθος 1,014 ποδών (309 μέτρων) νερού.

«Η επιτυχία της πρώτης αυτής διερευνητικής γεώτρησης, που εντόπισε υψηλής ποιότητας αποθέματα, είναι ενθαρρυντική και προκαλεί ενθουσιασμό στη Chevron και είναι αποτέλεσμα της εισόδου της Chevron στην upstream αγορά της Αιγύπτου το 2020», δήλωσε ο Clay Neff, πρόεδρος στον τομέα Διεθνούς Εξερεύνησης και Παραγωγής της Chevron. 

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την κυβέρνηση της Αιγύπτου, την Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS) και τους άλλους εταίρους μας για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Αιγύπτου μέσω αυτού του προγράμματος εξερεύνησης. Η ανατολική Μεσόγειος έχει άφθονους ενεργειακούς πόρους και η ανάπτυξή τους οδηγεί τη στρατηγική συνεργασία στην περιοχή», ανέφερε.

Το οικόπεδο Nargis της Αιγύπτου έχει έκταση περί τα 445.000 στρέμματα (1.800 τετ. χλμ.).  Η Chevron Holdings C Pte. Ltd. είναι ο διαχειριστής του οικοπέδου και κατέχει μερίδιο 45% του οικοπέδου. Η IEOC Production B.V. κατέχει μερίδιο 45% και η Tharwa Petroleum Company S.A.E. κατέχει μερίδιο 10%.

Η Chevron κατέχει μερίδιο σε έξι ερευνητικά οικόπεδα στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ως διαχειριστής.