Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τετράμηνα

Ερωτηματικό η επόμενη ημέρα μετά το φιάσκο με την διαρροή θεμάτων για τις εξετάσεις Τετραμήνων. Η αναστάτωση που προκλήθηκε στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να μείνουν εκτός τάξης και να μην παρακαθίσουν στο νέο δοκίμιο που απέστειλε στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας. Δημιουργώντας ερωτήματα για τον χειρισμό αυτών των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει ενώπιον του το ant1live, μαθητές ενημερώθηκαν πως η νέα εξέταση θα άρχιζε στις 12:15 αντί στις 11:30 όπως είχε ανακοινώσει επίσημα το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση. Αρκετοί ήταν αυτοί που εν τέλει απείχαν της εξέτασης, με μεγάλο ερωτηματικό το τι μέλλει γενέσθαι.

Αντίστοιχες καταγγελίες υπάρχουν και για άλλα σχολεία, μιας και ο σάλος που προκλήθηκε έφερε αναστάτωση. Πολλοί μαθητές είχαν ήδη αρχίζει να εξετάζονται με το πρώτο δοκίμιο το οποίο εκ των υστέρων γνωστοποιήθηκε πως είχε διαρρεύσει ήδη από τις 09:18.

Αποτέλεσμα, να τους «πάρουν τις πέννες», να εξέλθουν των τάξεων και να αναμένουν τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Ορισμένοι καταγγέλλουν πως είχαν ήδη φτάσει να τελειώσουν σχεδόν το μισό γραπτό πριν τους ανακοινώσουν ότι η εξέταση είναι «άκυρη».

Με βάση τους Κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία της Μέσης Εκπαίδευσης, όσοι μαθητές δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις, μηδενίζονται, με την προσοχή όλων να στρέφεται στο τι επισήμως θα ανακοινωθεί για την ιδιαιτερότητα της σημερινής ημέρας.

Πληροφορίες του ant1live αναφέρουν πως το Υπουργείο προσανατολίζεται στην έκδοση νέας ανακοίνωσης, η οποία θα ξεκαθαρίζει το τι ισχύει για όσους δεν επέλεξαν να μην παρακαθίσουν στην σημερινή εξέταση, χωρίς ωστόσο να θεωρείται δεδομένο πως θα προκύψει «υποχώρηση» από τα όσα προνοοεί ο ισχύων Κανονισμός.

Από την άλλη, υπάρχει και ο παράγοντας ΟΕΛΜΕΚ, εντός της οποίας επικρατούν φωνές όπως ακυρωθεί η σημερινή διαδικασία και οριστεί νέα ημερομηνία, βάσει της οποίας εξεταστούν όλοι οι τελειόφοιτοι στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Η σημερινή συνεδρία της Οργανώσης αναμένεται να ακολουθηθεί και από μια δεύτερη, καθώς τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς, ενώ εκκρεμεί κάποια επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Στη επίθεση περνά την ίδια ώρα και η Οργάνωση των μαθητών (ΠΣΕΜ), εκδίδοντας μια καυστική ανακοίνωση, με σαφή αναφορά στο αδιάβλητο των εξετάσεων.

Ξεκαθαρίζει ότι πολλοί μαθητές «αποφάσισαν μετά από αυτό το απαράδεκτο γεγονός να μείνουν εκτός της τάξης, αρνούμενοι να συμμετέχουν σε μια διαδικασία φιάσκο. Ως ΠΣΕΜ προειδοποιούμε ότι ΔΕΝ θα ανακτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης ή τιμωρίας για αυτούς τους συμμαθητές μας».