Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Σε συνολικά 61 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για παροχή βοήθειας του κοινού, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Κούλα Μεσαρίτου, Λειτουργός του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «κατά το τελευταίο 24ωρο η Δύναμη ανταποκρίθηκε σε 17 περίπου κλήσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Συνολικά το Σαββατοκύριακο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 217 κλήσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για άντληση νερών από πλημμυρισμένους δρόμους και πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών επιχειρήσεων, υποστατικών και ξενοδοχείων, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων και διασώσεις πολιτών από τα οχήματα τους που είχαν παγιδευτεί είτε από τις οικίες τους από τις οποίες περνούσαν ορμητικά νερά».

Στην επαρχία Λάρνακας, πρόσθεσε «η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο συνολικά σε 44 κλήσεις με επίκεντρο τις περιοχές Δρομολαξιάς – Μενεού και Κιτίου. Οι κλήσεις αφορούσαν άντληση νερών από πλημμυρισμένους δρόμους και πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών επιχειρήσεων, υποστατικών και οικιών, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων και διασώσεις πολιτών από τα οχήματα τους».

Συνολικά, συνέχισε «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 261 κλήσεις στις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, από τις οποίες 49 αφορούσαν διασώσεις πολιτών από οχήματα που είχαν παγιδευτεί στα πλημμυρισμένα νερά. Επίσης έγιναν 80 ρυμουλκήσεις οχημάτων ενώ τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και Αμμοχώστου έγινε διάσωση ηλικιωμένου ατόμου να εξέλθει της οικίας του λόγω των ορμητικών νερών της βροχής».