Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες

Νέα προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 08:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00 σήμερα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχόπτωσης δυνατό να κυμανθεί μεταξύ 55 και 85 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο μενού 

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Παροδικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω αυξημένων χαμηλών νεφώσεων ή και ομίχλης. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά το απόγευμα νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο και η ορατότητα πιθανό να είναι περιορισμένη λόγω αυξημένων χαμηλών νεφώσεων ή και ομίχλης. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους έχει ανέλθει στα 7 εκατοστά.

 

Η κατάσταση του οδικού δικτύου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία στην οποία τονίζει ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Επαρχία Αμμοχώστου

Σε δύο σημεία του δρόμου Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο υπάρχει καθίζηση εδάφους. Τα σημεία αυτά έχουν σηματοδοτηθεί και καλούνται οι οδηγοί, που χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο, να είναι πολύ προσεκτικοί.

Επαρχία Λάρνακας

Κλειστός ο δρόμος από λεωφόρο Αρτέμιδος προς Τέμενος Χαλά Σουλτάν ΤΕΚΚΕ, λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα.

Περιοχή Τροόδους

Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Ανοικτοί αλλά ολισθηροί είναι και οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – PINEWOOD – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Λεμύθου, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Μουτουλλά.

Λόγω της συνεχούς μεταβολής των καιρικών καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται  για την κατάσταση από τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από την Αστυνομία.

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας αναρτώνται έγκαιρα στη νέα ενημερωτική ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στη σελίδα της Αστυνομίας στο Facebook, καθώς και στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter.

Οι οδηγοί προτρέπονται να οδηγούν τα οχήματά τους με χαμηλές ταχύτητες, να είναι συνεχώς συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων.