Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

Σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση με το σκηνικό του καιρού να παραμένει χειμερινό με βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Σκηνικό που δεν θα αλλάξει τις επόμενες μέρες.

 

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 08:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 08:00 αύριο, Δευτέρα.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, «Μετά τον πολύ θερμό και ιδιαίτερα ξηρό Δεκέμβριο, η τρέχουσα εβδομάδα κυρίως μετά την Τρίτη είναι χειμερινή εβδομάδα με θερμοκρασίες στα κανονικά ή και λίγο πιο κάτω, αρκετά μεγάλο ύψος βροχής και χιόνια στο Τρόοδος».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε βόρειες και ανατολικές περιοχές, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις οι βροχές δυνατό να είναι παρατεταμένες. Τοπικά, θα επικρατεί αυξημένη χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις οι βροχές δυνατό να είναι παρατεταμένες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίσει. Τοπικά, θα επικρατεί αυξημένη χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά κυρίως στα βόρεια παράλια και αρχικά στα ανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα βόρεια παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανόν να πέσει και χιόνι. Την Τετάρτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 14 εκατοστά.