Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χιόνια

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η Κύπρος, με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Το χιόνι στην Πλατεία του Τροόδους έφτασε τα 15 εκατοστά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τμήματος Μετεωρολογίας το χειμωνιάτικο σκηνικό θα συνεχιστεί έως την Τρίτη, καθώς βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.

Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Μετεωρολογικός Λειτουργός, Νικολίνα Κουτσοφτή, ανέφερε ότι μέχρι την Τρίτη θα υπάρχει παρόμοιο σκηνικό, για να σημειώσει ότι από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Όπως ανέφερε, ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσθεσε ότι στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι.

Ελαφρά χιονόπτωση και παγετός στα ορεινά

Επιπλέον, είπε πως απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στις παράλιες περιοχές.

Σύμφωνα με την κ. Κουτσοφτή, «στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ αργότερα θα σχηματιστεί και παγετός», για να συμπληρώσει πως «η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κουτσοφτή είπε ότι παρόμοιο σκηνικό θα συνεχίσει μέχρι και την Τρίτη, προσθέτοντας ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά».

«Την Τρίτη», συμπλήρωσε, «ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει και χιόνι».