Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για την ερχόμενη βδομάδα προσβλέπουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ να οριστεί η σημερινή αναβληθείσα συνάντηση με τους τρεις Υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών και Εργασίας για τα αιτήματα των εργαζομένων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ) Σώτος Σάββα εξέφρασε την άποψη ότι από την στιγμή παρήλθε ήδη ένας μήνας από την παρέμβαση του κ. Κούσιου, «αναμένουμε ότι η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τους Υπουργούς και κυρίως την Υπουργό Ενέργειας από την υποχρέωση να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις όσον αφορά στα θέματα που έχουμε θίξει».

Σύμφωνα με τον κ. Σάββα «θεωρούμε ότι το κράτος όφειλε να λάμβανε μέτρα σε ό,τι αφορά το θέμα με τους ρύπους και να προχωρούσαν οι διαδικασίες αντικατάστασης των ρυπογόνων μονάδων. Εμείς θα περιμένουμε να οριστεί η συνάντηση την επόμενη βδομάδα. Ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τα θέματα που θίγουμε καθώς μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει το Υπουργείο Ενέργειας να απαντήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιστολή που έχει σταλεί».

Όπως ανέφερε ο κ. Σάββα, οι σωστές αποφάσεις κατ’ εμάς  είναι έστω και εάν λανθασμένα θα συνεχίσουμε τη λειτουργία των μονάδων αυτών, πρέπει να αντικατασταθούν ώστε να μειωθεί το κόστος των ρύπων και κατ’ επέκταση οι λογαριασμοί των καταναλωτών.