Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φόνος Λατσιά

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες για το φόνο του 61χρονου Δωρόθεου Δημητριάδη, στις 4 Ιανουαρίου στα Λατσιά, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατά τη διαδικασία ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησης των επτά υπόπτων, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για άλλες πέντε ημέρες.

Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας 

Από μαρτυρίες που λήφθηκαν κάποιοι από τους υπόπτους 3 έως 7 επέστρεψαν μετά πάροδο 3 ωρών περίπου μετά το επεισόδιο σε καφενείο δίπλα ακριβώς από το σημείο που έγινε το συμβάν και κάθισαν και έπιναν μπύρες.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους νέο υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία και αξιολογούνται σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες που έχουν εξασφαλιστεί, με στόχο να εξακριβωθεί πως διαπράχθηκε το έγκλημα και ποιες ήταν οι κινήσεις των δραστών μετά το φόνο.  

Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας

Εν συνεχεία ο 3ος ύποπτος σέρνει το θύμα δύναμη έξω από το διαμέρισμα και τον χτυπά ελαφριά με το πόδι στο πρόσωπο και αφού το θύμα σηκώνεται ο 3ος ύποπτος τον χτυπά δυνατά με γροθιά στην κοιλιά. Στη συνέχεια μεταξύ 1ου ορόφου και εισόδου πολυκατοικίας, ενώ κατέβαιναν οι ύποπτοι 3 έως 7 μαζί με το θύμα σε κάποια στιγμή το θύμα έπεσε στο πάτωμα και ακολούθως οι ύποπτοι 3 και 7 σέρνουν το θύμα από τα πόδια με αποτέλεσμα να χτυπά το κεφάλι του σε κάθε σκαλί.

Τη βαναυσότητα των δραστών επιβεβαιώνουν και τα πορίσματα των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του και τα οποία αναφέρονται σε θάνατο από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία αιμορραγίας την οποία προκάλεσαν τραυματικές κακώσεις κοιλιακών αγγείων και οργάνων.

Ελένη Κωνσταντίνου- Λειτουργός Τύπου Αστυνομίας 

Παρουσιάστηκαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για πέντε ημέρες

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί ογδόντα-εφτά καταθέσεις, ενώ έγιναν έρευνες σε οκτώ οικίες, από τις οποίες και παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια τα οποία και εστάλησαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Στην κατοχή της Αστυνομίας ευρίσκονται επίσης δύο κινητά τηλέφωνα από τα οποία το ένα του άτυχου Δορώθεου Δημητριάδη.