Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τσετίνκαγια

Τη δημιουργία νέων τετελεσμένων στη νεκρή ζώνη του γηπέδου της Τσετίνκαγια, επιχειρούν οι κατοχικές αρχές.

Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε ο Αντέννα, εργάτες από τα κατεχόμενα υπό την επίβλεψη άντρα με πολιτικά, πιθανόν αξιωματικού του κατοχικού στρατού ή της ψευδοαστυνομίας, ανέβηκαν στις τσιμεντένιες κερκίδες του γηπέδου Ταξίμ που βρίσκονται ακριβώς στο όριο της νεκρής ζώνης με τις ελεύθερες περιοχές και πραγματοποίησαν εργασίες.

Με πρόφαση την φιέστα που οι αρχές του ψευδοκράτους θα στήσουν την Πέμπτη (12/01) για τα εγκαίνια του γηπέδου, άρχισαν τον καθαρισμό των κερκίδων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μέλη της οποίας τις προηγούμενες μέρες παρακολουθούσαν διακριτικά την εκτέλεση των εργασιών εντός της τάφρου για τη δημιουργία του αγωνιστικού χώρου.

Τέσσερα οχήματα με 12 κυανόκρανους έφθασαν στην περιοχή και μετά από διαβουλεύσεις με τους εργάτες του συνεργείου οι εργασίες στις κερκίδες διακόπηκαν και γύρω στις 2 το απόγευμα οι εργάτες αποχώρησαν από την περιοχή    

Στις τέσσερις αύριο το απόγευμα σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα κατεχόμενα, παρουσία και του υπουργού αθλητισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Κασάπογλου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του γηπέδου στα οποία οι κατοχικές αρχές θέλουν να προσδώσουν τόνο φιέστας.

Προβληματισμός και δυσαρέσκεια

Οι ενέργειες των κατοχικών αρχών σε συνάρτηση με τη γενικότερη στάση των Ηνωμένων Εθνών, προκαλούν έντονο προβληματισμό στη Λευκωσία. Προβληματισμό τον οποίο δεν έκρυψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις το μεσημέρι.

Νίκος Αναστασιάδης- Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Είναι για αυτό που λέω ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, αντικειμενικά και οι διάφορες κινήσεις ή στις διάφορες εκθέσεις να καταγράφονται οι εντολές που δίνονται από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα οι παράμετροι μέσα στις οποίες οφείλει να κινείται ο ΓΓ αλλά και όσοι εκ των αντιπροσώπων του βρίσκονται είτε στην Κύπρο είτε αλλού

Μάλιστα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν έκρυψε την ενόχληση της πλευράς μας για το περιεχόμενο του προσχεδίου της έκθεσης του γενικού γραμματέα για τις καλές του υπηρεσίες.

Νίκος Αναστασιάδης- Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση, ώστε τα όσα καταγράφονται στο προσχέδιο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κάτι που αυτή τη στιγμή το προσχέδιο δεν το εκφράζει ποσώς

Έντονη δυσφορία εκφράζεται και στην ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο εξωτερικών, κάνοντας λόγο για υποκειμενική καταγραφή από πλευράς Ηνωμένων Εθνών της κατάστασης πραγμάτων στην Κύπρο τους τελευταίους έξι μήνες. 

Υπουργείο Εξωτερικών

Θα αναμέναμε από τον Γενικό Γραμματέα να καταδείξει αυτούς που επιχειρούν την αναβάθμιση της αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα, προσπαθώντας παράλληλα να επιβάλουν νέα τετελεσμένα σε βάρος της Κύπρου και του λαού της και όχι να ακολουθεί τη λογική ίσων αποστάσεων αναφερόμενος σε εκατέρωθεν όξυνση της ρητορικής, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να εξισώνεται με την αδιάλλακτη ρητορική αξιωματούχων της Άγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

 

4
3
4