Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γενικο νοσοκομειο παφου

Εντονη ανησυχία επικρατεί στο γενικό νοσοκομείο Πάφου από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοιου που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στην Καρδιολογική Κλινική.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα.

Χαράλαμπος Χαριλάου-Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

Έχουν εντοπιστεί δύο πολύ μικρές αλυσίδες μετάδοσης στους γύρω θαλάμους. Oι ασθενείς μεταφέρθηκαν άμεσα στο θάλαμο covid. Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι κανένας από το προσωπικό δεν είναι θετικός άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η μετάδοση δεν έγινε από τους επισκέπτες. Για τις επόμενες 2-3 μέρες έγινε απαγόρευση στους επισκέπτες.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο νοσοκομείο Πάφου περιγράφεται δύσκολη καθώς, μετά την τελευταία έξαρση κρουσμάτων, υπήρξε αύξηση και στους ασθενείς με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας, με αποτέλεσμα ο θάλαμος CoViD-19 να έχει καταστεί υπερπλήρης.

Λόγω της έξαρσης στα κρούσματα, πολλοί δεν είχαν λάβει νωρίτερα την τέταρτη ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Σήμερα προσέτρεξαν για εμβολιασμό, με αποτέλεσμα στο κέντρο εμβολιασμού στο κρατικό νοσηλευτήριο να σχηματιστούν ουρές, κυρίως από ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.