Τηλεόραση Ραδιόφωνο
09[

Φιέστα για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου Ταξίμ της Τσετίνκαγια στη νεκρή ζώνη του Λήδρα Πάλας, ετοιμάζουν τις επόμενες μέρες οι κατοχικές αρχές, επιχειρώντας να νομιμοποιήσουν τα νέα τετελεσμένα εντός της νεκρής ζώνης.

Μάλιστα δημοσιεύματα στα κατεχόμενα κάνουν λόγο για ενθουσιώδης άνοιγμα και για κάθοδο την Πέμπτη στα κατεχόμενα του υπουργού αθλητισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Κασάπογλου, με το αιτιολογικό ότι θα παραστεί στην υπογραφή «μνημονίου» με θέμα «100% υποστήριξη του Τουρκικού Αθλητισμού στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

Οι εργασίες εντός του αγωνιστικού χώρου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με την τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα, των γκολπόστ και της περίφραξης, φυσικά υπό το απαθές βλέμμα των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτό το μέρος έχει πνευματική αξία για εμάς. Είναι χώμα της πατρίδας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Τσετίνκαγια.

Πλέον το επόμενο διάστημα οι κατοχικές αρχές δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να ανακαινίσουν δυο μικρά υποστατικά και τις τσιμεντένιες κερκίδες που βρίσκονται προς την πλευρά των ελεύθερων περιοχών.

Ενώ σάλο προκάλεσαν στα κατεχόμενα αναφορές του λεγόμενου επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων του ψευδοκράτους που πρόσφατα διορίστηκε από την Άγκυρα, και ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανέφερε ότι αποστολή των γυναικών είναι να αυξάνουν και να πληθύνουν τους μουσουλμάνους.

«Η θρησκεία μας λέει να παντρεύεστε και να αυξάνετε τον αριθμό σας, να πολλαπλασιάζεστε. Λέει ότι η κοινότητα του Μωάμεθ πρέπει να είναι πολυάριθμη, γι’ αυτό παντρευτείτε», είπε ο Αχμέτ Ουνσαλ.

Τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού του Συμβουλίου, χαρακτήρισε ως μια από τις πλέον σημαντικές επιτυχίες της τουρκικής διπλωματίας την αποδοχή του ψευδοκράτους με το καθεστώς παρατηρητή στην Σύνοδο των Τουρκογενών Κρατών.