Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χιονοδρομικά Αλπεις

Πολλά χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων έχουν κλείσει μερικώς ή πλήρως λόγω της έλλειψης χιονιού και των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με έναν ακραία ζεστό χειμώνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στην Αυστρία δεκάδες από τα εκατοντάδες χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχουν κλείσει και πολλά άλλα χρειάστηκε να μειώσουν τις υπηρεσίες από το Σαββατοκύριακο.

Οι κρατήσεις είναι σταθερές, σύμφωνα με τον Βάλτερ Βάϊ, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων της Αυστρίας, η οποία αντιπροσωπεύει κυρίως ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, αλλά ενδέχεται να πέσει περισσότερο από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο, λόγω του ζεστού καιρού.

Οι φορείς εκμετάλλευσης των χιονοδρομικών θερέτρων λένε ότι μειώθηκε ο αριθμός των ημερήσιων επισκεπτών, ενώ ορισμένοι έχουν μειώσει τις τιμές για κάρτες σκι για να αντισταθμίσουν τις ζημιές από τις κλειστές πίστες.

Λιγότερες από τις μισές πίστες ήταν ανοιχτές την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, σύμφωνα με το Domaines Skiables de France, έναν επαγγελματικό οργανισμό που συγκεντρώνει 250 χειριστές σκι-λιφτ σε όλη τη χώρα.

Αρκετές χειμερινές αθλητικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, αναβλήθηκαν ή μετακινήθηκαν επειδή λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών δεν υπάρχει χιόνι στις βουνοπλαγιές.

Στο θέρετρο Tignes ακυρώθηκε ο  αγώνας Andros Trophy, ένας αγώνας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στον πάγο, στις 13 και 14 Ιανουαρίου.

Στο Contamines, βορειότερα κατά μήκος των ελβετικών συνόρων, το Παγκόσμιο Κύπελλο Telemark που θα διεξαχθεί αυτόν τον μήνα έχει αναβληθεί για τον Φεβρουάριο.

Στο Chatillon-de-Michaille, ένας αγώνας έλκηθρου σκύλων που ονομάζεται Retordica που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, ακυρώθηκε.

Στην κεντρική Ιταλία, τα χιονοδρομικά κέντρα έκλεισαν με τουριστικούς φορείς από πληγείσες περιοχές να απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να βρει λύση.

Στην Ελβετία, περίπου οι μισοί χιονοδρομικοί σταθμοί έπρεπε να κλείσουν πλήρως ή μερικώς, ειδικά οι μικρότεροι σε χαμηλότερο και μεσαίο υψόμετρο, από την περασμένη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι του τουρισμού δήλωσαν ότι οι κρατήσεις ήταν οι ίδιες με την περίοδο των εορτών πέρυσι, αν και οι ημερήσιες εκδρομές στις βουνοπλαγιές μειώθηκαν κατά οκτώ τοις εκατό.