Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ βαρομετρικό χαμηλό δυτικά της Κύπρου θα αρχίσει να μας επηρεάζει από την Τετάρτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος στις περισσότερες περιοχές, μετά το μεσημέρι όμως αναμένεται να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοανατολικοί ως νότιοι ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα στα δυτικά και βόρεια μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται αρχικά από τα δυτικά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Αργότερα, και στις άλλες περιοχές, αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνι στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει μικρή βελτίωση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.