Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 38 ετών, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου για υπόθεση κλοπής καταλύτη από αυτοκίνητο γυναίκας στο Παραλίμνι.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου από γυναίκα ηλικίας 56 ετών από το Παραλίμνι ότι την ίδια ημέρα άγνωστος (οι) απέκοψαν και έκλεψαν από το αυτοκίνητο της τον καταλύτη. Κατά τον επίδικο χρόνο το όχημα της βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στάθμευσης απέναντι από υπεραγορά όπου η 56χρονη εργάζεται ως υπάλληλος».

Πρόσθεσε ότι «από αξιολόγηση κλειστού κυκλώματος βιντεοπαρακολούθησης καταγράφηκαν οι κινήσεις ύποπτου οχήματος συγκεκριμένης περιγραφής το οποίο έφερε πινακίδες ενοικιάσεως «Z». Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης και αναζήτησης μαρτυρίας, διαπιστώθηκε ότι το ύποπτο όχημα είχε ενοικιασθεί από γραφείο ενοικιάσεως οχημάτων στην Λάρνακα για την περίοδο 15-22 Νοεμβρίου 2022, σε άνδρα ηλικίας 38 ετών» ο οποίος δεν το επέστρεψε.

Σημείωσε ακόμα ότι «ο 38χρονος εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα στο ύποπτο όχημα το οποίο όπως διαπιστώθηκε το χρησιμοποιούσε για να κοιμάται. Την ίδια ημέρα ο 38χρονος επανασυνελήφθη από τον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου  δυνάμει δικαστικού εντάλματος ως ύποπτος για την διάπραξη άλλων επτά υποθέσεων κλοπών καταλυτών που διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022 στο Παραλίμνι».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «το Σάββατο 7 Ιανουαρίου ο 38χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, που συνεδρίασε στην Λάρνακα και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες».

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.