Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υφυπουργειο ναυτιλιας

Την οργάνωση υβριδικής συνάντησης με στόχο την ανάλυση των δυνατοτήτων, των κινδύνων και των προοπτικών ανάπτυξης και χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία διοργανώνει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η συνάντηση θα έχει τη μορφή ζωντανής ανάλυσης SWOT όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν θέσεις και απόψεις συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της εν λόγω ανάλυσης, με στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για νέες τεχνολογίες καυσίμων όπως το υδρογόνο, η αμμωνία, τα βιοκαύσιμα και η μεθανόλη.

Προστίθεται πως η εν λόγω καινοτόμος υβριδική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 15:30 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών και θα φιλοξενηθεί από το καινοτόμο και διαδραστικό Experience Centre της PwC στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, αναφέρει ότι η Κύπρος κάνει πράξη τη θετική συνεισφορά της στα παγκόσμια ναυτιλιακά δρώμενα με την ανάληψη ακόμη μίας καινοτόμου πρωτοβουλίας.

«Μέσα από μια συμμετοχική προσπάθεια, καλούμε το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας, την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, ΜΚΟ και ρυθμιστικές Αρχές σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της Ανάλυσης SWOT για τις νέες τεχνολογίες καυσίμων», σημειώνει.

Φιλοδοξούμε, προσθέτει, «τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν να τροφοδοτήσουν τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και ΕΕ, έτσι που η ερευνητική προσπάθεια να είναι στοχευμένη και να λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους για να επιταχυνθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης, ανάπτυξης και ασφαλούς χρήσης εναλλακτικών καυσίμων».

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την υβριδική συνάντηση ή/και να συνδράμουν με τις απόψεις τους στην Ανάλυση SWOT, μπορούν να δηλώσουν διαδικτυακή συμμετοχή στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://lnkd.in/ed9V_EBm