Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αποπειρα

Με την παρουσίαση, ενώπιον Δικαστηρίου, άλλων δύο υπόπτων, σήμερα, ολοκληρώθηκε ο χορός των συλλήψεων για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του Δωρόθεου Δημητριάδη, 61 ετών που κατέληξε στο θάνατό του, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στα Λατσιά.

Η Αστυνομία φόρεσε χθες βράδυ χειροπέδες σε άλλο ένα νεαρό, είκοσι-οκτώ χρόνων, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ενώ νωρίτερα χθες το απόγευμα είχε συλλάβει έναν ακόμα, είκοσι-επτά ετών, και ο αριθμός των υπόπτων ανέρχεται συνολικά σε επτά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου «τα δύο αυτά πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα εξαήμερης προφυλάκισης εναντίον τους. Στο παρόν στάδιο, οι μαρτυρίες που υπάρχουν είναι για αυτά τα εφτά πρόσωπα».

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, οι οποίοι διερευνούν υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου και ανθρωποκτονίας, έχουν πλέον μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ενώπιόν τους, για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, στον προσφυγικό συνοικισμό της περιοχής Λατσιών, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος 61χρονος.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, «υπό κράτηση επίσης βάση δικαστικών διαταγμάτων τελούν άλλα πέντε πρόσωπα για την ίδια υπόθεση που είχαν συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης φόνου και ανθρωποκτονίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άνδρες ηλικίας 35, 26 και μια γυναίκα 31ς ετών και άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 24 και 25 ετών».

Οι εξετάσεις, πάντως, συνεχίζονται καθώς οι ανακριτές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τους όσα κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο της πολυκατοικίας όπου συνέβη το μοιραίο, όσο και άλλων κτηρίων στη γειτονιά.

Κηδεύτηκε ο άτυχος Δημητριάδης

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί είπαν το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Δωρόθεο Δημητριάδη, ο θάνατος του οποίου επήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία αιμορραγίας από τραυματικές κακώσεις αγγείων και οργάνων, που υπέστη στην κοιλιακή χώρα.

Η κηδεία του τελέστηκε από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.