Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεοφάνεια Φανάρι.J

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Με περισσότερους Ορθόδοξους Χριστιανούς από κάθε προηγούμενη χρονιά, τελέστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και εκατοντάδες πιστοί μετέβησαν εν πομπή στην προκυμαία του Φαναρίου, όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Στα κρύα νερά του Κερατίου, βούτηξαν περισσότεροι από είκοσι Χριστιανοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

 Τον Τίμιο Σταυρό κατάφερε να πιάσει ένας τουρίστας ο οποίος δήλωσε πως ήταν προσωπικός του στόχος να βουτήξει στον Κεράτιο Κόλπο και να πάρει τον Σταυρό και την ευλογία του.

Νιώθω πολύ περήφανος που έπιασα τον Σταυρό εδώ στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν θα έλεγα προσωπικός μου στόχος να πιάσω τον Σταυρό στην Κωνσταντινούπολη, το ήθελα πραγματικά

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό στον νεαρό ο οποίος έπιασε τον Σταυρό, ενώ ευλόγησε και συνεχάρη όλους τους κολυμβητές, ευχαριστώντας τους που τήρησαν το έθιμο.