Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαριος πελεκανος

Γραπτή απάντηση στον ΓΓ του ΑΚΕΛ και το Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη για το Κυπριακό έδωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος τους επικρίνει ότι με τις αναφορές τους που επιρρίπτουν ευθύνες στη δική μας πλευρά για την κατάσταση στο Κυπριακό, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο τουρκικός αναθεωρητισμός.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι στο ΑΚΕΛ, «αφού για μήνες και χρόνια κατέστησαν τον εαυτό τους φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας για τα αίτια της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά», διαπίστωσαν προεκλογικά ότι η πολιτική τους, τους οδηγούσε στο περιθώριο της κοινωνίας και της Ιστορίας.

Τους επικρίνει για εντυπωσιακή στροφή 180 μοιρών και ότι υιοθέτησαν ως υποψήφιο τους τον άνθρωπο που για εννιά χρόνια αποτελούσε το δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Τον άνθρωπο, συνεχίζει ο κ. Πελεκάνος, που ήταν δίπλα του, συνεργάτης για τη διαμόρφωση των θέσεων της πλευράς μας στο Κυπριακό και ο οποίος, «όχι μόνο δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ, αλλά έχει κατ' επανάληψη τονίσει πως όσα μπορούσαν να γίνουν έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Σήμερα, με αφορμή ένα προσχέδιο έκθεσης που περιέχει σημεία που και στο παρελθόν είχαν καταγραφεί όταν διαπραγματευτής ήταν ο κ. Μαυρογιάννης, προσποιούνται ότι ο υποψήφιος τους είχε όλα αυτά τα χρόνια διακοσμητικό ρόλο», αναφέρει.

Ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι αυτό το επιχείρημα τους δεν είναι μόνο φαιδρό αλλά «είναι και απολύτως απαξιωτικό για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, γιατί αποδεικνύουν πως απλώς αναζητούν ένα προεκλογικό υποχείριο, έναν άνθρωπο να φορτώσουν την πολιτική τους ανυπαρξία, προκειμένου να επιβιώσουν μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση».