Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Τρεις μήνες θα έχουν στη διάθεση τους οι οδηγοί για να προχωρήσουν σε ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους.

Όπως ανέφερε ο Λειτουργός Α΄ Οδικών Μεταφορών Βλαδίμηρος Ζαβρός, «πέρσι την πρώτη ημέρα 20,000 πολίτες έσπευσαν να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους».

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεωθούν μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση του Τμήματος, μέσω τραπεζών  διαδικτυακά, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του πολίτη, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών. (ΚΑΡΤΑ)

Η τελευταία ημερομηνία για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας είναι η εντεκάτη Μαρτίου. Από εκεί και πέρα θα επιβάλλεται «πέναλτι». Με την ασφάλεια και το πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος να είναι απαραίτητα για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας για το 2023.

Όπως είπε ο κ. Ζαβρός «μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας υπάρχει επιπρόσθετο τέλος χρέωσης των €10 αλλά και επιπρόσθετο τέλος ύψους 10% επί της αξίας της άδειας κυκλοφορίας».

Οι πολίτες που δεν προχώρησαν σε ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους για το προηγούμενο έτος και δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν ούτε φέτος, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ακινητοποίηση στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ή στην ιστοσελίδα του Τμήματος. (ΚΑΡΤΑ)

Η άδεια κυκλοφορίας μπορεί να εκδοθεί για τρεις, έξι, εννέα και δώδεκα μήνες.